• Budget prijzen
  • Gratis levering
  • Kwaliteit
  • Ruime voorraad
  • Klantenservice 0294-412178
  • Budget prijzen
  • Gratis levering
  • Kwaliteit
  • Ruime voorraad
  • Klantenservice 0294-412178

Budget Set - BPT580 Volume Regenwaterfilter - Rustige Toeloop - Overloop

€ 649,00
incl. btw
Op voorraad - Gratis levering.

Beschrijving

BPT580 Regenwaterfilter set, Overloop sifon DUO, Rustige inlaat DN 110

Deze regenfilter set bestaand uit het regenwaterfilter PT580, de overloop sifon uno en de rustige (gekalmeerde) inlaat voor een budget prijs. Deze regenwatertank filter set is een hoogwaardig product geproduceerd in Duitsland voorzien van Europese goedkeuring (3P Techniek).


- Regenfilter volgens DIN 1989-2 Type C met RVS gaas.

- Sifon met skimmer voor een schoon wateroppervlak.

- Rustige inlaat voorkomt dat sediment wordt op gewerveld.

- Geschikt voor dakoppervlak tot 387 m² volgens DIN 1986.Regenfilter PT580 filter: Regenwaterfilter voor inbouw in de grond, als er geen vorstvrije grens bereikt hoeft te worden of de toevoerleidingen dit anders niet toelaten. Dankzij het 2-traps reinigingsprincipe met roestvrijstalen zeef (eerste grove, dan fijne reiniging) heeft hij een zeer hoog rendement ongeacht de volumestroom. Door de steile plaatsing van het filterelement in het filter wordt het uitgefilterde vuil continu naar de riolering gespoeld. Het filterelement kan eenvoudig zonder speciaal gereedschap worden verwijderd voor reiniging. Telescopische verlenging: Telescopisch verlengstuk voor de volumefilter verschuifbare die een gemakkelijke aanpassing aan de hoogte mogelijk maakt bij installatie. Indien nodig kan de telescopische verlenging ook worden ingekort.

Het gezuiverde water kan gebruikt worden voor wasmachines, toiletten en tuin besproeien en beregening. Onderhoudsinterval: 1 2 keer per jaar afhankelijk van hoe vuil deze is.


Overloop sifon UNO: De deze overloop sifon is speciaal ontworpen voor grote tanks. Het wordt van binnenuit door het reservoir gestoken en met in de handel verkrijgbare KG buizen DN 100 op het riool aangesloten. Het zogenaamde skimmer effect wordt bereikt door de speciale vorm van de inlaat (afgeronde overlooprand). Dit betekent dat drijvende deeltjes letterlijk van het wateroppervlak worden gezogen


Rustige inlaat DN 110: Zorgt voor een rustige instroom van regenwater onderin de regenwatertank. In het water achterblijvende fijne vuildeeltjes zakken langzaam naar de bodem, er vormt zich een sedimentlaag waarvan bewezen is dat deze een positieve invloed heeft op het opgeslagen regenwater.

Een tank met een sedimentlaag heeft helderder water. Door de gestage instroom van het water wordt het op wervelen van de sedimentlaag voorkomen en wordt tegelijkertijd zuurstof toegevoerd aan het onderste deel van het opgeslagen water. De zuurstof voorkomt anaerobe afbraak in de regenwatertank. Het regenwater blijft vers. De gekalmeerde inlaat is de 2e reiniging stap in een regenwatertank.


Hier vind u al onze regenwaterfilter sets.