• Budget prijzen
  • Gratis levering
  • Kwaliteit
  • Ruime voorraad
  • Klantenservice 0294-412178
  • Budget prijzen
  • Gratis levering
  • Kwaliteit
  • Ruime voorraad
  • Klantenservice 0294-412178

WELKOM BIJ BUDGET TANK.

Wij verkopen deugdelijke kwaliteitsproducten en hebben een uitstekende klantenservice!

Wij willen de verwachtingen van onze klanten overtreffen. De meeste klanten komen steeds weer bij ons terug. Kom langs en bekijk ons assortiment met eigen ogen!

Wateropslagtanks zijn in veel verschillende uitvoeringen en afmetingen.

Ze variëren in materiaal, volume en vorm. U kiest het model: plat rond, boven- of ondergronds naar gelang uw installatiewensen. Watertanks van budgettank zijn van hoogwaardig slagvast kunststof. Ze zijn dikwandig, gemaakt van licht blokkerende kunststof, wat de watertanks geschikt maakt voor opslag van drinkwater.

Onze watertanks zijn gecertificeerd voor opslag van levensmiddelen. De tanks zijn lichtdicht en ongevoelig voor de inwerking van uv-straling. Er kan geen algenvorming plaatsvinden en de tank wordt daardoor niet aangetast. Een stoot-en vormvaste watertank met een lange levensduur. Ze zijn daarna ook te recyclen.

Watertanks of vloeistoftanks hebben een sterke dikke wand en een solide gesloten structuur. Dit zorgt ervoor dat de watertank stootvast is en niet kan vervormen. Onze watertanks zijn blauw van kleur, wat inspectie tijdens het gebruik makkelijk maakt. De watertanks hebben een zeer lange levensduur. Bovendien zijn de wateropslagtanks 100% recyclebaar. Het gebruikte materiaal maakt de watertanks zeer licht van gewicht en daardoor makkelijk hanteerbaar en eenvoudig te installeren.

Wij leveren naast de watertanks ook alle gewenste toebehoren.

Zoals Pompen,

Dompelpompen Droog opgestelde pompen Hydrofoorinstallaties Aansluitmaterialen

Slangtule, Door- en afvoeren, Vulopeningen, Ontluchtingen, Hand- en mangaten en Inspectieluiken

Alle soorten en maten watertanks leverbaar.

Budgettank.nl levert ondergrondse en bovengrondse, horizontale en verticale watertanks. Wij hebben

de beste design tanks. Op de website Budgettank.nl kunt u de verschillende soorten watertanks en overige vloeistoftanks bekijken. Voor meer informatie over alle watertanks neemt u eenvoudig telefonisch of per e-mail contact op info@budgettank.nl 0294412178.

REGENWATEROPVANG REGENWATER OPVANGEN IS VOORDELIG!

Nederland is een land waar het gemiddeld wel 240 dagen per jaar regent. Er valt jaarlijks maar liefst 70 tot 90 cm regenwater, dat is gemiddeld ongeveer 800 liter regenwater per m².

Op een dak of tuin van 5 meter bij 8 meter, een oppervlak 40m2 valt per jaar zo'n 32000 liter regen. Regenwater opvangen kan dus lucratief zijn.

Tegenwoordig regent het vaker kort en heftig. Deze grote hoeveelheid water in korte tijd kan door de bestaande omgeving niet goed verwerkt worden. De droge periodes zijn eveneens problematisch.

Drinkwaterbereiding is een chemisch proces dat energie kost. De aanvoer van water daarvoor wordt schaarser en duurder. Regenwater gebruiken voor wasmachine, autowas, doorspoelen, ramen lappen en dergelijke helpt het milieu en levert een besparing op de kosten voor drinkwater.

Wij gebruiken gemiddeld 150 liter drinkwater per persoon per dag. Een klein deel daarvan – ongeveer 4 liter per persoon – is voor drinken en voedselbereiding. Voor afwas en douchen wordt gemiddeld 60 liter gebruikt. Hiervoor is een hoge waterkwaliteit vereist.

De helft van de dagelijkse drinkwaterafname wordt echter gebruikt voor toepassingen waarvoor een iets mindere kwaliteit volstaat. Het spoelen van het toilet, ramen lappen of de auto schoonspuiten, en voor de wasmachine. Deze laatste veroorzaken tot 70% van het drinkwatergebruik.

Bereken de opvangcapaciteit u nodig heeft. Vul uw gegevens in om een inschatting te maken van de noodzakelijke capaciteit.

Oppervlakte van het dak : m², Soort dak :

ECOLOGISCHE REGENWATERRECUPERATIE

Regenwater recuparatie is ecologisch.

Een compleet regenwatersysteem bestaat uit de volgende elementen:

- een opvang of verzameloppervlak, meestal het dak van een woning

- een goot en een afloop om het water naar de regenwateropslag af te leiden

- filters om verontreinigingen tegen te houden

- een regenwaterput of regenwateropvangbuffer, het boven- of ondergrondse bassin voor de opslag

- een pomp, waarop wasmachine, toilet, buitenkraan, tuinslang en dergelijke aangesloten kunnen worden.

Pluspunten van regenwater zijn:

Besparing op drinkwaterverbruik en de waterrekening. Goed voor het milieu. Sproeiwater bij droogteperiodes.

Voorkomen dat er een kalkafzettingen ontstaat in wasmachine en toilet.

Regenwater bevat nauwelijks kalk en zouten is dus ideaal voor het wassen van ramen, voertuigen, zonnepanelen etcetera.

Het is ook beter voor de kamerplanten in huis en voor de tuin dan het gezuiverde drinkwater. (Gazon behoeft dan wel wat mineralen toevoeging.)

Bij zware regenval wordt de rioleringafvoer minder belast. (Sommige gemeentes geven subsidie voor de aanschaf van een regenopslagsysteem.)

Een regenwaterput of reservoir is een duurzaam product dat eenmalig aangeschaft voor de lange termijn een betrouwbaar rendement oplevert.

De overheid stimuleert steeds meer de aanschaf van een watertank in het kader van ecologisch waterverbruik en voor de beheersing van overmatig neerslagwater. Het opvangvolume dat bereikt wordt wanneer ieder een regenwaterput zou plaatsen op zijn woonoppervlakte zou gigantisch zijn.

IS REGENWATEROPVANG VERPLICHT?

Aanleg van een regenwaterput is verplicht bij de (her)bouw van een gezinswoning met een nieuwe oppervlakte groter dan 40 m². De totale minimale inhoud van de regenwaterput(ten) bedraagt 5000 liter. Voor andere constructies is een regenwaterput verplicht bij een nieuwe oppervlakte van 100 m².

CAPACITEIT VAN EEN REGENWATERPUT

De capaciteit van een regenwaterput hangt af van verschillende factoren:

De lokale neerslaghoeveelheid uitgedrukt in liter per m² en per jaar

Het dak- of andere oppervlakte van waar het opgevangen wordt

Het materiaal, waarvan het dak vervaardigd is

De inhoud van de hemelwaterput

Uw waterbehoeften