• Budget prijzen
  • Gratis levering
  • Kwaliteit
  • Ruime voorraad
  • Klantenservice 0294-412178
  • Budget prijzen
  • Gratis levering
  • Kwaliteit
  • Ruime voorraad
  • Klantenservice 0294-412178

Het begint allemaal met uw Dakoppervlak

Bijna alle dakoppervlakken zijn prima geschikt voor het opvangen van regenwater.

Uw dakgoten moeten een soort gootbescherming hebben om te voorkomen dat grof vuil de dakgoten binnendringt.

U kunt regenwater opvangen van elk type en vorm goot. Voor het opvangen van regenwater heeft u geen speciale goot nodig.

Een extra filtermogelijkheid is de installatie van een regen filter (regenpijpfilter) dat zelfreinigende filteropties biedt.

Omleiden van de eerste spoeling helpt voorkomen dat een eerste spoeling van verontreinigd regenwater de tank binnendringt.

Een andere mogelijkheid voor regenwaterfiltratie is een tankscherm dat is geïnstalleerd op het toegangspunt van de tank. Het helpt ook om muggen en ongedierte buiten te houden.

Regenwatertanks zijn er in allerlei maten en materialen. Klik hier voor meer informatie over alle verschillende soorten opvangbakken voor regenwater die op de markt verkrijgbaar zijn.

Installeer een insecterenwering aan het uiteinde van de overloopleiding om muggen en ongedierte buiten te houden.

Een automatische vulinrichting kan worden geïnstalleerd om te allen tijde een minimale hoeveelheid water in de tank te houden. Dit is erg belangrijk voor regenwatertanks die zijn aangesloten op automatisch irrigatiesystemen om te voorkomen dat de pomp droogloopt.

Kies een pompsysteem om regenwater onder druk te leveren zodat het regenwater gemakkelijker te verdelen is of om aan te sluiten op een ingegraven irrigatiesysteem.

Installeer een filter in-line achter de pomp om groot vuil op te vangen dat mogelijk door de pomp is gekomen.

Een waterniveau indicator kan nuttig zijn bij het controleren van het waterverbruik uit de tank. Die zijn beschikbaar in eenvoudige versies of geavanceerder voorzien van draadloze digitale opties.

Ronde regenwaterput

De ideale oplossing voor de opvang van regenwater? De Budgettank regenwaterput!

Ga voor een ronde regenwaterput in kunststof als:

u een lichte, maar stevige PE (polyethyleen) regenput wenst,

u geen plaatsverlies wil dankzij ondergrondse plaatsing,

u de regenput snel en vlot wil reinigen, dankzij een toegankelijk controleluik en gladde binnenwanden (vuilafzetting niet mogelijk),

u een gemakkelijke plaatsing wenst (max. 2 personen en geen kraan nodig),

u een eenvoudige aansluiting verkiest (in- en overloop diameter 110 mm),

u een budgetvriendelijke regenwaterput wenst,

u een snelle en gratis levering belangrijk vindt.

Capaciteit regenwateropslag

In Nederland valt er een aanzienlijke hoeveelheid neerslag, maar op ongeregelde tijdstippen. Kies voor voldoende opvangcapaciteit, zodat u ook drogere periodes kunt overbruggen. De onderstaande tabel geeft een overzicht van het gamma ronde regenputten.

De keuze van de grootte van uw regenwaterput hangt voor een deel af van uw behoeften. We raden aan om een voldoende grote watertank te voorzien voor het overbruggen van droge periodes. Bij de categorie platte regenputten kunt u kiezen uit diverse types.