• Budget prijzen
  • Gratis levering
  • Kwaliteit
  • Ruime voorraad
  • Klantenservice 0294-412178
  • Budget prijzen
  • Gratis levering
  • Kwaliteit
  • Ruime voorraad
  • Klantenservice 0294-412178

Toebehoor voor regen opslag systeem

Ontdek ons uitgebreide assortiment toebehoren voor regenwatersystemen, waaronder filters, kranen, vulautomaten, pompen, deksels, schachten, rubberringen en diverse andere accessoires. We bieden een scala aan hoogwaardige producten om uw regenwatersysteem efficiënt te laten functioneren.

Bovendien introduceren we enkele van onze nieuwste toevoegingen, waaronder wifi-tankniveaumeters met LED-displays, regenwaterfilters van PT100 Cartridge, vulautomaten voor regenwatertanks, Dab Divertron 1000 M onderwater hydrofoor dompelpompen, en nog veel meer!

Ontdek meer over onze producten en bestel vandaag nog voor gratis levering. Laat uw regenwatersysteem optimaal presteren met onze hoogwaardige toebehoren!

Het begint allemaal met uw Dakoppervlak

Het begint allemaal met uw dakoppervlak. Bijna alle dakoppervlakken zijn geschikt voor het opvangen van regenwater. Zorg ervoor dat uw dakgoten zijn voorzien van een soort gootbescherming om te voorkomen dat grof vuil de dakgoten binnendringt.

Regenwater kan worden opgevangen van elk type en vorm goot, dus u heeft geen speciale goot nodig. Overweeg echter wel de installatie van een regenfilter (ook bekend als een regenpijpfilter) met zelfreinigende opties voor extra filtratie.

Het omleiden van de eerste spoeling kan helpen voorkomen dat verontreinigd regenwater de tank binnendringt. U kunt ook een tankscherm installeren op het toegangspunt van de tank om muggen en ongedierte buiten te houden, naast het filteren van regenwater.

Er zijn regenwatertanks verkrijgbaar in verschillende maten en materialen. Meer informatie over de verschillende soorten opvangbakken voor regenwater is beschikbaar op onze website.

Installeer een insectenwerend middel aan het uiteinde van de overloopleiding om muggen en ander ongedierte buiten te houden. Een automatische vulinrichting kan worden geïnstalleerd om te allen tijde een minimale hoeveelheid water in de tank te houden, wat vooral belangrijk is voor regenwatertanks die zijn aangesloten op automatische irrigatiesystemen om te voorkomen dat de pomp droogloopt.

Kies een pompsysteem om regenwater onder druk te leveren, zodat het gemakkelijker te verdelen is of om aan te sluiten op een ingegraven irrigatiesysteem. Installeer een filter achter de pomp om groot vuil op te vangen dat mogelijk door de pomp is gekomen.

Een waterniveaumeter kan nuttig zijn voor het controleren van het waterverbruik uit de tank. Deze zijn verkrijgbaar in eenvoudige versies of geavanceerdere opties met draadloze digitale functionaliteit.

Capaciteit regenwateropslag

Optimale regenwateropslagcapaciteit is essentieel, vooral gezien de onregelmatige neerslagpatronen in Nederland. Het is belangrijk om voldoende opvangcapaciteit te hebben om drogere periodes te overbruggen. Hieronder vindt u een overzicht van ons assortiment ronde regenwaterputten.

De grootte van uw regenwaterput hangt grotendeels af van uw specifieke behoeften. We adviseren om een watertank te kiezen die groot genoeg is om droge periodes te kunnen doorstaan. In de categorie platte regenwaterputten bieden we verschillende types aan om aan uw wensen te voldoen.

Grondwater stand

Grondwaterniveaus zijn een cruciale factor bij het ontwerpen en installeren van watertanks, vooral bij ondergrondse tanks. Wanneer het grondwaterpeil stijgt, kan het de druk onder de tank verhogen en deze omhoog duwen, een fenomeen dat bekend staat als "opdrijven".

Om opdrijven te voorkomen, moeten ondergrondse tanks stevig worden verankerd en moet er drainage worden voorzien om water weg te leiden. Daarnaast kunnen tanks worden uitgerust met opdrijf beveiligings systemen die voorkomen dat de tank naar boven beweegt wanneer het grondwater stijgt.

Het is van essentieel belang om rekening te houden met het lokale grondwaterpeil bij het plaatsen van watertanks om mogelijke schade door opdrijven te voorkomen en de duurzaamheid van de water voorzienings systemen te waarborgen.