• Budget prijzen
  • Gratis levering
  • Kwaliteit
  • Ruime voorraad
  • Klantenservice 0294-412178
  • Budget prijzen
  • Gratis levering
  • Kwaliteit
  • Ruime voorraad
  • Klantenservice 0294-412178

Regenwaterfilter kiezen, schoon regenwater in de watertank

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een regenwaterfilter?

Een regenwaterfilter zorgt ervoor dat het water gefilterd wordt hetgeen de kwaliteit ten goede komt, zodat het ook in huis gebruikt kan worden. Er zijn veel verschillende regenwaterfilters op de markt die zeer geschikt zijn voor de regenton of voor de stortbak. Met het gebruik van geschikte accessoires heeft een systeem - ook wel stortbak genoemd - nauwelijks onderhoud nodig. Met het juiste filter is de kwaliteit van het water ideaal voor het wassen van kleding en ook voor het besproeien van de tuin.

Regenwaterfilter in de stortbak, tank of regenton

Overigens is de kwaliteit van het gefilterd regenwater hoger dan wettelijk vereist voor zwemwater. Alleen luchtverontreiniging en afzettingen op de oppervlakken waarvan het regenwater wordt opgevangen, hebben effect op de kwaliteit. Het meeste water kan worden gefilterd en gereinigd met een geschikt regenwaterfilter. Het regenwater is vrij van mineralen of vreemde stoffen die het grondwater bevat, zoals nitraat. Omdat water dat door een regenfilter stroomt meerdere reinigingsfasen doorloopt, is het volgens metingen aanzienlijk schoner dan zoet regenwater.

De sedimentatie als extra reinigingsfase, naast het regenwaterfilter.

Naast het reinigen met het regenwaterfilter is sedimentatie een heel belangrijk proces. Wanneer het water in de stortbak, tank of regenton rust, hebben kleine deeltjes de tijd om te bezinken. Het voordeel is dat organismen zich ook aan deze deeltjes kunnen binden en bezinken.

Hoe werkt een regenwaterfilter?

De functie van een regenwaterfilter is heel eenvoudig. Het regenwater stroomt door een leiding het filter in. Daar wordt het regenwater gescheiden van het vuil. Afhankelijk van het type regenwaterfilter wordt het vuil afgevoerd naar het riool of opgevangen in een filtermand.

Waar een regenwaterfilter te installeren?

Hierbij maken we onderscheid tussen 2 soorten regenwaterfilters. Enerzijds zijn er regenwaterfilters voor installatie in of aan de regenpijp. Deze worden ook wel regenpijpfilters genoemd en zijn vooral geschikt voor aansluiting op bovengrondse regentanks, zoals regentonnen. Voor ondergrondse tanks zijn er speciale regenwaterfilters verkrijgbaar. Deze worden ofwel in de grond voor de tank of in de tank geïnstalleerd regenwaterfilter.