• Budget prijzen
  • Gratis levering
  • Kwaliteit
  • Ruime voorraad
  • Klantenservice 0294-412178
  • Budget prijzen
  • Gratis levering
  • Kwaliteit
  • Ruime voorraad
  • Klantenservice 0294-412178

Wat is regenwater opslaan

Het opvangen van regenwater is het opvangen van het afstromende water van een constructie of ander ondoordringbaar oppervlak om het op te slaan voor later gebruik. Traditioneel houdt dit in dat regen van een dak wordt opgeslagen. De regen verzamelt zich in de goten die het water naar regenpijpen leiden en vervolgens naar een of andere opslag.

Het idee van het opvangen van regenwater roept meestal beelden op van een oud boerderijreservoir of gedachten van zeer droge landen. De realiteit is dat het opvangen van regenwater een levensvatbaar alternatief aan het worden is om onze huishoudens en bedrijven van water te voorzien. Het is niet alleen meer voor op de boerderij. Er zijn veel landen zoals Belgie, Duitsland en Australië waar het opvangen van regenwater al de norm is.

De opvang van regenwater is over de hele wereld onder vele namen bekend

Het varieert van het opvangen van regenwater in een ton tot opvang van al het water dat op een locatie neerregent. Het opvangen van regenwater is een levensvatbare technologie in zowel de stedelijke als de landelijke omgeving. Het enige dat nodig is om van deze kosteloze bron te profiteren, is het water dat op uw dak valt op te vangen en naar een regenwateropslag tank te geleiden.

Door dit te doen, kunt u uw waterbehoefte in eigen hand nemen en uw watervoorziening geheel of gedeeltelijk vervangen. Regenwateropvangsystemen kunnen worden geconfigureerd om uw hele huis en landschapsbehoeften te voorzien.

Wat zijn de voordelen van regenwateropvang? Regenwater is een relatief schone en absoluut gratis waterbron.

- Het bevordert de zelfvoorziening en helpt water te besparen, sociaal aanvaardbaar en ecologisch verantwoord.

- Regenwater is beter voor planten en tuinen omdat het niet is gechloreerd.

- Vermindert het wegvloeien van regenwater van huizen en bedrijven.

- Afvoerproblemen van regenwater op uw eigendom oplossen en u tegelijkertijd voorzien van gratis water

- Een tank kan eenvoudig achteraf worden ingebouwd in een bestaande structuur of worden gebouwd tijdens de bouw van een nieuw huis.

- Wateropslag systemen zijn zeer flexibel en kunnen modulair van aard zijn, waardoor uitbreiding, herconfiguratie of verplaatsing mogelijk is, indien nodig.

-Bied een uitstekende back-up bron van water voor noodgevallen zoals droge perioden en branden.

Type opslagvormen regenwater

Een regenput, regenbak of tank is een ondergronds gelegen opslagbassin voor hemelwater, soms binnenshuis, maar vaak ook daarbuiten gelegen. Een regenput is doorgaans bedoeld voor één huishouden. Een waterkelder of cisterne is een groter bassin voor meerdere huishoudens of een hele nederzetting. Vertikale en horizontale watertanks kunnen zowel binnen als buiten gebruikt worden.