• Budget prijzen
  • Gratis levering
  • Kwaliteit
  • Ruime voorraad
  • Klantenservice 0294-412178
  • Budget prijzen
  • Gratis levering
  • Kwaliteit
  • Ruime voorraad
  • Klantenservice 0294-412178

Regenwater opvangen

U bent geinteresseerd of al overtuigd dat u het regenwater bij u thuis wilt gaan opvangen.

Hieronder informatie over de beste methode voor het opvangen van regenwater in uw situatie.

Ook vindt u informatie over de basiscomponenten van een regenwateropvangsysteem. Hoewel het opvangen van regenwater een oude technologie is, zijn er in de loop van de tijd veel verbeteringen en vele product innovaties geweest zoals bijvoorbeeld het filteren.

Wat zijn de verschillende methoden om regenwater op te vangen?

Het enige dat verschilt in de volgende methoden is de schaal van het systeem. Ze volgen allemaal dezelfde principes, maar verschillen op het gebied van esthetiek en de daadwerkelijke effectiviteit van waterbesparing.

Regentonnen kunnen u op weg helpen. Deze methode is de meest gangbare methode en ook een die veel mensen kennen. Dit omvat het installeren van een vat bij een regenpijp van een goot om regenwater op te vangen. Vaten nemen niet veel ruimte in beslag, zodat ze in elke situatie passen. Nadelen: capaciteit is over het algemeen slechts 50 tot 100 liter.

Bovengrondse tank

Watertanks voor irrigatie en voor regenwatertoepassingen kunnen water opslaan voor landbouwsproeiers of bijvoorbeeld water voor het afspoelen van een melkstal. Filters voor het opvangen van regenwater filteren de bladeren en het mos uit het water en lopen naar een afvoer of doorweekte filter om bladeren en bezinksel op de tank te minimaliseren.

Er zijn vulkleppen voor gedeeltelijk vullen beschikbaar om ervoor te zorgen dat er altijd een buffer met water op de tank aanwezig is.

Ondergrondse tank

De ondergrondse watertanks van budgettank zijn ontworpen voor irrigatie en drinkwater. Vervaardigd uit hogedichtheidspolyetheen in een robuuste spanningsvrije vorm uit één stuk met gladde hygiënische binnen- en buitenoppervlakken, deze ondergrondse tanks zijn verkrijgbaar met een inhoud van 500 liter tot 10.00 liter. Plastic of gegalvaniseerde deksels zijn beschikbaar, evenals verhoogde kragen.

Ons assortiment duurzame ondergrondse watertanks biedt een ruimtebesparende oplossing voor het opvangen van opgevangen regenwater bestemd voor irrigatie, het besproeien van planten en het wassen van auto's. Ze kunnen ook worden gebruikt om water op te slaan uit andere bronnen, zoals bronnen en putten. Ze zijn ook ideaal voor vele huishoudelijke, commerciële en industriële toepassingen, waaronder landbouw en tuinbouw, landschapsarchitectuur en de opslag van water in geval van brand.

Geïnstalleerd onder het grondoppervlak, zijn onze ondergrondse tanks functioneel zonder de visuele aantrekkingskracht van de omliggende gebieden te verstoren. Een putdeksel bovenop de tank op de begane grond stelt u in staat om de inhoud te controleren. Afhankelijk van de installatie zijn deze deksels sterk genoeg om voetgangersverkeer en in sommige gevallen voertuigenverkeer te verdragen.

Grote tank onder en boven de grond

Hoe creëer ik een compleet opvangsysteem voor regenwater? De afbeelding toont een compleet opvangsysteem voor regenwater. Hoewel sommige van de getoonde componenten absoluut noodzakelijk zijn, zijn niet alle genoemde componenten vereist. Hoewel al deze componenten zullen helpen bij het creëren van een oogstsysteem dat zeer functioneel en bijna onderhoudsvrij is. Schema voor het opvangen van regenwater

Het begint allemaal met uw Dakoppervlak. Bijna alle dakoppervlakken zijn prima geschikt voor het opvangen van regenwater.

Uw dakgoten moeten een soort Goot bescherming hebben om te voorkomen dat grof vuil de dakgoten binnendringt.

U kunt regenwater opvangen van elk type en vorm Goot. Voor het opvangen van regenwater heeft u geen speciale goot nodig.

Een extra filtermogelijkheid is de installatie van een Regen filter (regenpijpfilter) die enigszins zelfreinigende filteropties mogelijk maakt.

Eerste spoeling omleiden helpt voorkomen dat de eerste spoeling van verontreinigd regenwater de tank binnendringt.

Een andere mogelijkheid voor regenwaterfiltratie is een Tankscherm dat is geïnstalleerd op het toegangspunt van de tank. Het helpt ook om muggen en ongedierte buiten te houden.

Regenwatertanks zijn er in allerlei maten en materialen. Klik hier voor meer informatie over alle verschillende soorten opvangbakken voor regenwater die op de markt verkrijgbaar zijn.

Installeer een Insectenwering aan het uiteinde van de overloopleiding om muggen en ongedierte buiten te houden.

Een Automatische vulinrichting kan worden geïnstalleerd om te allen tijde een minimale hoeveelheid water in de tank te houden. Dit is erg belangrijk voor regenwatertanks die zijn aangesloten op automatische irrigatiesystemen om te voorkomen dat de pomp droogloopt.

Kies een Pompsysteem om regenwater onder druk te leveren om het regenwater gemakkelijker te verdelen of om aan te sluiten op een ingegraven irrigatiesysteem.

Installeer een Filter inline achter de pomp om groot vuil op te vangen dat mogelijk door de pomp is gekomen.

Een Waterniveau indicator kan nuttig zijn bij het controleren van het waterverbruik uit de tank. Die zijn beschikbaar in eenvoudige versies of geavanceerder voorzien van draadloze digitale opties.